Ale do rzeczy.
Zamiast pisać elaboraty o Chef Express pokażę Wam jak wygląda bez upiększeń reklamowych i co znajduje się w pudełku.
Opakowanie - plus za estetykę
To najmniej istotny element, ale przyciąga oko klienta. Opakowanie jest bardzo estetyczne. Co z tego, skoro Biedronka wypuściła tak małą ilość tych termomikserów, że na sklep przypadały pojedyncze sztuki. Sprzedałyby się nawet, gdyby były zapakowane w szary papier pakowy. |
Dodatki - standard TM
Standardem jest dołączanie do każego wypuszczanego na rynek termomiksera własnej książki kucharskiej z podstawowymi przepisami. Oczywiście ja polecam raczej korzystanie z przepisów sprawdzonych na własnym podniebieniu przez doświadczonych użytkowników termomikserów - np. na termomiksery.pl 😏 |
W "Łatwym gotowaniu" znajdziemy również opis podstawowych funkcji naszego termomiksera |
Zwięzła instrukcja obsługi przedstawiona jest w dołączonej broszurze. |
Standardowe wyposażenie termomiksera. Motylek, miarka/przykrywka i łopatka czy też kopystka. |
Nastawka do gotowania na parze. Naprawdę solidna. Większa niż oferuje Thermomix. Bardzo dobrej jakości plastik. |
Kilka ważnych szczegółów |
Panel sterowania. Intuicyjny. Opiera się na pokrętłach i wciskanych gałkach. |
Naczynie miksjące. Noże sprawiają wrażenie delikatniejszych niż w TM. Naczynie ma 2 litry. Standard w większości tańszych termomikserów. W TM5 - 2,2 litra. |
Wkrótce więcej wrażeń z użytkowania Chef Express. Dzięki temu dowiecie się czy warto planować zakup tego termomiksera, gdy znów pojawi się w sklepach. A zapewne to nastąpi.
(ga)
P.S. Na prośbę Czytelniczki kilka słów o parametrach tego termomiskera:
Moc max: 1500 W (
Silnik moc max: 500 W
Grzałka moc max: 1000 W
Obroty: 10 pozycji. Od 120 do 7000 obrotów/minutę
Ustawienia czasu
gotowanie: od 1 sekundy do 60 minut
Max temperatura
gotowania: 120 stopni
gotowania: 120 stopni
W najbliższym czasie porównanie parametrów:
Thermomix TM5, Moncieur Cuisine Plus, Speedcook i Chef Express.
Zakres wagi: 1g do 3kg
Witam,
OdpowiedzUsuńDroga redakcjo, czy podczas testów tych wspaniałych robo-mixów moglibyście zwrócić uwagę, czy te roboty zmielą mięso oraz czy przed świętami poradzą sobie ze zmieleniem maku i jego sparzeniem ?
pozdrawiam serdecznie ;-)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMięso zmieli, jak się je pokroi w kostkę i trochę podmrozi. Mak mieli - trzerba wsypać suchy i ustawić maksymalne obroty. Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńdziękuję za informacje ;-)
Usuńpozdrawiam