Rozgrzeje Cię w zimne dni i doda energii. Jest prosta w przygotowaniu.
Masz pod ręką tabliczkę czekolady? Masz w lodówce trochę mleka? Podaruj sobie napój, którym możesz delektować się, gdy na dworze ziąb, ale i w letnie wieczory.
Składniki:
- 100g czekolady mlecznej
- 600g mleka 2 proc.
- 10g cukru (najlepiej pudru) lub płaska łyżka miodu
Jak przygotować:
- wrzuć połamaną na kawałki czekoladę do naczynia miksującego i zmiksuj
- załóż motylek, dodaj mleko i cukier/miód i zagotuj
Ustawienia: czas - 6-8 minut, temperatura - 90 stopni, obroty - 2
Nalej do kubeczka i ciesz się smakiem Twojej gorącej czekolady. Jeśli chcesz przed zagotowaniem możesz też dorzucić malutki plasterek imbiru, a jak wolisz słodycz na ostro - maleńką szczyptę pieprzu cayenne.
(ag)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz